9 Mart 2008 Pazar

Akne Tedavisine Nekadar Süre İle Devam Etmeliyim

Akne Tedavisine Nekadar Süre İle Devam Etmeliyim

Unutulmamalıdır ki akne yetişkinlerin aylar hatta yıllar süren bir problemidir. Yüzeysel tedaviler ve tekrarlanan antibiyotik tedavisi oldukça uzun zaman alabilir.
kaç seans uygulama gerekmektedir ? Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Dolayısıyla telojen (pasif) kökler, aktif hale geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğunlukla 5-8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır.

Bir seans ne kadar sürer ? Uygulama bölgesine göre süreler değişmektedir. Ortalama olarak bıyık ve çene bölgesi 1-5 dakikada tamamlanırken, tüm bacaklar 30-45 dakika sürmektedir. Seans araları 4-6 haftadır.

Hangi bölgelere yapılabilir ? Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilir. Erkeklerde ve kadınlarda tüylenme dağılımı ve miktarı farklıdır. Esas olarak kadınların problemi olan aşırı kıllanma erkeklerin de kaş arası, elmacık kemiği üstü, sırt, boyun, göğüs ve ense gibi bölgelerde rahatsız edici olabilir. Her atışta 25-30 kıl kökü tahrip edilir ve bu sayede de uygulama süresi çok kısalır.

Hiç yorum yok:

CNN TÜRK