5 Mart 2008 Çarşamba

Seyrek Yıkanmak Akneyi Kötületir mi

Seyrek Yıkanmak Akneyi Kötületir mi

Akne bir tür enfeksiyon değildir, bu nedenle seyrek yıkanma akneyi etkilemez.

Bazı ilaçlar sivilceye yol açabilir. Sivilce ve tedavi şekliniz için en iyi bilgiyi dermatologunuz bileceğinden kullanacağınız ilaçlar onun tarafından yazılmalıdır.

Yapısal özellikler ve hormonal değişiklikler sivilcenin en önemli nedenleridir. Akne bedensel ve cinsel gelişmenin en yoğun yaşandığı ergenlik döneminde sık görülür.

Sadece bölgesel tedavi işe yaramaz. Sivilcelerin yayıldığı bölgenin tümü düzenli olarak tedavi edilmeli. Böylece enfeksiyonun yayılması önlenir.

Akneleri sıkmak kalıcı izlere ve lekelere neden olur. Enfeksiyonun yüzünüze dağılmasını istemiyorsanız, en doğru tavır onlara hiç dokunmamaktır.

Ergenlik çağındaki erkekler, katıldıkları sportif faaliyetlerin yoğun olması nedeniyle uzun süreli ve daha çok sayıda akne oluşmasına eğilimlidirler.

Akne kozmetik bir rahatsızlıktır. Fiziksel sağlığınıza zarar veren bir olgu değildir. Kişisel özelliklere bağlı olarak ruhsal durumunuzu olumsuz etkileyebilir.

Vücudun her bölgesinde akne oluşabilir. Daha çok yüz bölgesinde çıksa da boyun, omuz, kafa derisi, kalça, kol ve bacaklarda da görülebilir.

Hiç yorum yok:

CNN TÜRK